Суббота , 27 апреля 2024

Vplyv na životné prostredie: Megane E-Tech Electric vedie cestu

Vplyv na životné prostredie: Megane E-Tech Electric vedie cestu

Nový Mégane E-TECH Electric dláždi cestu uhlíkovo neutrálnej mobilite: nulové emisie na cestách, vyrobený z recyklovaných materiálov, s druhou životnosťou batérie a ľahko recyklovateľný na konci svojho životného cyklu. Toto auto z „novej vlny« Renaultu stelesňuje hlavné výzvy našej doby. Inovatívny a udržateľný nový Megane E-TECH Electric odráža odhodlanie Renaultu zohrávať aktívnu úlohu pri ekologickom prechode a pomáha skupine dosiahnuť svoj cieľ byť uhlíkovo neutrálny v Európe do roku 2040. Quentin, odborník na životné prostredie v oblasti materiálov. Dizajnové oddelenie rozpráva príbeh „zeleného« auta vytvoreného s ním.

Poslaním spoločnosti Quentin je poskytovať materiály pre dizajn vozidiel, ktoré riešia hlavné sociálne a environmentálne problémy, ktoré formujú náš každodenný život a formujú našu budúcnosť. Environmentálny expert v oddelení dizajnu materiálov Renault tvrdo pracuje na novom Megane E-TECH Electric, modeli, ktorý dokazuje, že stratégia spoločnosti je viac než kedykoľvek predtým zameraná na životné prostredie. Prístup k dizajnu, ktorý sa začal pred 30 rokmi používaním recyklovaných materiálov pri výrobe áut a teraz naberá na obrátkach a získava úplne nový rozmer. Dodávateľské a výrobné ekosystémy sa navrhujú a prepracúvajú tak, aby boli neoddeliteľne spojené s obehovým hospodárstvom, čím sa znižuje uhlíková stopa auta už dávno predtým.

Nový Megane E-TECH Electric bol od základov navrhnutý s ohľadom na obehové hospodárstvo. Toto elektrické vozidlo, vyrobené vo Francúzsku v závode v Douai, odráža záväzok skupiny šetriť primárne zdroje prostredníctvom miestnej výroby a rozsiahlej spolupráce s dodávateľmi a spracovateľmi, a to tak v smere, ako aj v smere dodávateľského reťazca. Quentin, odborník na dizajn environmentálnych materiálov

ZODPOVEDNÁ VÝROBA

Nový Megane E-TECH Electric sa montuje v severnom Francúzsku. Každý deň prejdú cez výrobné linky závodu Douai v centre ElectriCity stovky áut. Model, ktorý sa spolieha na najmiestnejšie dodávateľské reťazce a využíva čo najviac recyklovaných materiálov, stelesňuje základné hodnoty zodpovednej výroby. 70 % jeho celkovej hmotnosti pochádza z domácich zdrojov v Európe.

Všetko zvnútra je navrhnuté tak, aby optimalizovalo využitie zdrojov. Napríklad hliník bol použitý na množstvo dielov karosérie. Tento ľahký materiál pomáha znižovať celkovú hmotnosť a tým zvyšovať kilometrový výkon vozidla. Znamená to však aj to, že dodávateľský reťazec možno ďalej optimalizovať — pri použití sa časť zvyšného materiálu môže opätovne použiť vo výrobnom procese. Ako? Pri lisovaní plechu, kde sa jednotlivé diely vyrezávajú z hliníkových plechov, sa všetky odrezky posielajú späť pôvodnému dodávateľovi a nie sú vyradené. Po vytriedení, rozdrvení a vytvarovaní sa vracajú späť do závodu na lisovanie na ďalšie časti.

Hliníkový šrot tvorí asi 40 % objemu použitého na lisovanie dielov. Vďaka ich 100% recyklácii realizujeme obehové hospodárstvo pri zachovaní kvality materiálu. Robíme kompletný uzavretý cyklus, ktorý je ekologický a ekonomický! Fabrice, odborník na recykláciu v Renault Group.

RECYKLOVANÉ MATERIÁLY SÚ NA PRVOM MIESTE

V aute je mnoho dielov, ako je palubná doska, stredová konzola, opierky hlavy a koberčeky, vyrobených z recyklovaných materiálov. Každé auto obsahuje 28 kg recyklovaného plastu. To ďalej pomáha spoločnosti dosiahnuť jej ciele znížiť svoju uhlíkovú stopu. Renault Group chce do roku 2030 vo svojich vozidlách používať 33 % recyklovaných materiálov.

Mojou úlohou je identifikovať, ktoré materiály majú najmenšiu možnú stopu a rozširovať škálu recyklovateľných materiálov. Nový Megane E-TECH Electric využíva o 20 % viac recyklovaných plastov ako Renault ZOE. Quentin, odborník na ekológiu v dizajne materiálov

Z 90% RECYKLOVATEĽNÉ

Nový Megane E-TECH Electric pozdvihuje svoje environmentálne ambície ešte vyššie a otvára cestu pre sľubné nové projekty, ako sú tie, ktoré súvisia s recykláciou materiálov a kovov používaných pri výrobe batérií. Tieto recyklované časti sa jedného dňa použijú na výrobu nových batérií v obrovskom závode v Douai, ktorý sa otvorí v roku 2024.

Nový Megane E-TECH Electric je z 90 % recyklovateľný. Znamená to teda začiatok novej éry väčšej angažovanosti a väčšej zodpovednosti; privilégium pre Quentina, pre ktorého dielo zodpovedá jeho vlastným ideálom.

Návod na opravu Megane 2 s benzínovým motorom: http://www.renaultbook.ru/sk/Megane/2_p

Смотрите также

Conducere de primă clasă: Opel Insignia își demonstrează și calitățile ca taxi

Rüsselsheim. "Taxi!" Persoanele care doresc ca acest mecanism să creeze o senzație de spațiu și …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *